4 Ağustos 2016 Perşembe

Staj Yapmanız İçin 6 Neden !

 
   Hepimizin beklediği , planlar içerisinde kendimizi kaybettiğimiz zamanlardır yaz tatilleri.. Kimimiz en özenli şekilde tatil arayışlarına girerken  bazılarımız ise  verimli geçecek kariyer kapılarını aşındırır.  Ya da her ikisini gerçekleştirenler de var elbette . Ki en olmasını istediğimiz seçenektir bu. Hem tatil hem kariyer  ! E daha ne olsun :)


   Peki her şey kulağa hoş geliyor da staj yapmak neden bu kadar önemli  ? Öncelikle benim gibi oturmaktan yahut tatil havasından çabuk sıkılan haliniz varsa bence bulunmaz bir tecrübe kapısı. Çünkü koca yaz tatili bunu gerçekleştirebileceğiniz en büyük fırsat zamanlarıdır.

  

1) En büyük deneyim alanı  

Tecrübe , tecrübe ,  tecrübe ..  Evet belki de en çok duyulan cevaptır bu. Çünkü okul hayatından kopmadan  iş hayatını tadabileceğiniz ; ofis , masa , takım çalışanları arasında yer edinip kendinizi iş hayatına hazırmış hissine kapılma duygularına girebileceğiniz harika zamanlardır . Staj yapacağınız alanda ihtiyacınız olan pratikliği yaşayarak ve öğrenerek uygulamaya koyabilirsiniz .




2)  Bir adım öndesiniz 

Belki de üç adım ya da daha fazla ..  Dinlenmek yerine ayaklarınız çalışmak için gidiyorsa  eğer onun meyvesini en çok siz alırsınız . Ya erken ya da geç . Ama mutlaka kazanımlarınız olacaktır . İş görüşmelerinde heyecanla anlatacağınız  deneyimler , sizi işverenlerin gözünde level atlatabilir .


3)  İleride çalışmak istediğiniz koşulları önünüze sunar 

Hepimizin temennisi mutlu olabildiğimiz işi yapmaktır . Her sabah uyandığımızda '' yine mi ya '' kaprisleriyle değil de  daha enerjiyle yapabileceğimiz işlere koşturmak kimin gayesi değil ki ?  Bunun içindir ki staj zamanları ; hangi işi nerede , nasıl bir ortamda yapabileceğimizin keşfini  ortaya çıkartır . Kendinizi bu alanda sorgulamaya başlarsınız. Öğrenciyken bunu sorgulamak ve araştırmak bize büyük bir lütuf. Mezun olduktan sonra her şey geç olabilir  ve zaman kaybıdır .  İstediğiniz ve beklentilerinizin olduğu kariyer seçeneğini staj zamanlarında geç olmadan , hala şansınız varken , yeni hedef alanları kendinize belirleyebilirsiniz .



4)  Çevrenizi genişletir  

Farklı bir çalışma ortamına giriyorsunuz ve bu sizin bağlantılarınızı güçlendirir.  Bıraktığınız izlenim sizin keşfedilme olanağınızı artırır. Ve unutmayın bu izlenim ileride mezun olduğunuz zaman sizi personel adayı kaynağı olarak geri döner.  Yöneticiler stajyerlere daha ılımlı yaklaşır ve gözlerine girdiğiniz an ,  mezun olduktan sonraki sancılı iş arayışlarından biraz daha sıyrılabilirsiniz .


5) Sizi sorumluluk sahibi yapar !

 Daha yeni çalışma hayatına giriş yapıyorsunuz ve angarya dediğiniz işler önünüze gelecektir . Boş vermişlik hissine kapılıp kendinize yazık etmeyin  . Çünkü işin mutfağından başlamak en sağlamı. Sizden çok büyük yüklerin altına girmenizi kimse beklemez zaten . Bu noktada uğraştığınız bir fotokopi çekme olayı bile aslında sizin sorumluluğunuzu geliştirir .



6) Sağlam referanslar 

Rekabetin gün yüzünden eksilmediği bu piyasalarda ,  sizi bunun parçası yapacak olan kaliteli referanslara sahip olabilirsiniz .Stajınızı ne kadar kurumsal  yerlerde yaparsanız referansınız da sağlamlaşır .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder